Aluminium veranda

Aluminium veranda’s zijn erg populair. En terecht, want ze zijn erg stijlvol en vergen nauwelijks onderhoud. Er zijn zeer veel variaties mogelijk. Open of geheel gesloten. Glazen dak of een zonnepanelen dak. U kunt basic beginnen en later uitbreiden tot zeer luxe veranda. Vrijwel alles is mogelijk! Bij Veranda Meester laten we uw wens uitkomen.

Voordelen van een aluminium veranda

Aluminium veranda’s hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van houten veranda’s en PVC veranda’s.

 • Luxe uitstraling. Een aluminium veranda heeft een luxe uitstraling door het strakke design. Afhankelijk van de gekozen kleur past het ook bij elk type huis.
 • Licht en sterk. Aluminium profielen zijn licht en uiterst sterk. Hierdoor zijn allerlei esthetische vormen mogelijk . Ook grote overspanningen zijn geen probleem.
 • Onderhoudsvrij. Een aluminium veranda is nagenoeg onderhoudsvrij. De profielen hebben een speciale oppervlaktebehandeling gehad waardoor ze niet corroderen en verkleuren.
 • Inbraakwerend. Bij een gesloten veranda wordt het inbrekers moeilijk gemaakt om uw woning te betreden. Zeker als er veiligheidsbeslag is gemonteerd. Het veiligheidsglas vormt een ondoordringbare barrière.
 • Modulair opgebouwd. 

Verschillende veranda stijlen

Aluminium veranda’s zijn in uiteenlopende stijlen verkrijgbaar, variërend van een klassieke oranjerie tot een moderne glasshouse. De grote variatie is mogelijk dankzij de veelzijdigheid van de aluminium profielen. Deze zijn sterk en toepasbaar in allerlei verschillende constructies. Populaire stijlen voor aluminium veranda’s: modern, klassiek en Victoriaans.

Uitbreidbaar

Kiest u in eerste instantie voor een geheel open veranda dan kunt u deze later altijd gemakkelijk uitbreiden met bijvoorbeeld:

 • Zijwanden van aluminium, polycarbonaat, glas, houtlook kunstof of echt hout
 • Schuifdeuren, harmonica deuren of een schuifpui
 • Een ander dak bijvoorbeeld zonnepanelen of groen dak
 • Verlichting
 • Zonwering
 • En nog veel meer…

Zo kunt u in de loop van de tijd steeds aanpassen aan uw wensen. Wel zo prettig!

Previous
Next

Onderhoud

Aluminium veranda’s hebben vrijwel geen onderhoud nodig. De toegepaste materialen zijn bestand tegen extreme lucht en weerscondities en roesten niet. Een paar keer per jaar schoonmaken van de profielen volstaat.  Het dak is makkelijk schoon te maken met een speciale borstel met een lange steel. Gebruik een zacht sopje. Dat is ruim voldoende. 

Aandachtspunt bij het plaatsen van een aluminium veranda

Bij het plaatsen van een aluminium veranda zal Veranda Meester extra aandacht besteden aan de aansluitdetails. De verschillende onderdelen van de veranda worden in de fabriek met grote precisie op maat gemaakt en moeten op locatie perfect op elkaar aansluiten. Is dit niet het geval, bijvoorbeeld door foutieve montage of door verkeerd opmeten van de veranda, dan zal er onnodig veel warmte via kieren en spleten verloren gaan.

Prijs aluminium veranda?

Aluminium veranda’s zijn over het algemeen iets duurder dan PVC veranda’s en houten veranda’s. Daar staat tegenover dat ze nauwelijks onderhoud vragen en erg stijlvol zijn. Het laten plaatsen van een aluminium veranda kost gemiddeld 1200 tot 1600 euro per vierkante meter. Vind je dit te duur, denk dan eens aan een open aluminium veranda. Misschien niet zo chique als een woonveranda, maar wel functioneel en veel goedkoper. Een open veranda koop je al vanaf zo’n 1000 euro.

Gratis uitgebreide offerte

Vraag uw vrijblijvende informatieve offerte aan
Scroll naar top