Het dak geeft unieke mogelijkheden!

Veranda dak

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen. We willen droog en beschermt zitten. Het dak geeft u veel mogelijkheden om uw veranda uniek te maken. Wat dacht u van mooi opaal polycarbonaat? Of luxe helder glas? Wilt u misschien uw veranda terugverdienen met een unieke zonnepanelendak? Er is veel mogelijk!

Vele mogelijkheden

Met een veranda creëert u een stuk extra dak bij uw huis. Uiteraard om beschermd onder te zitten maar wat te doen met het dak zelf? Glas, polycarbonaat, groen dak of zonnepanelen? Het is allemaal mogelijkheden en elk dak heeft zo zijn specifieke voor- en nadelen.

Veranda Meester helpt u met het maken van de juiste keuze en brengen de mogelijkheden in kaart op basis van uw wensen.

Opaal
Helder
Brons

Polycarbonaat dak

Polycarbonaat vinden we veel terug op veranda’s Niet zo verwonderlijk want het kent veel voordelen en variaties.  Zo is polycarbonaat bijzonder sterk, 250 keer sterker dan glas. Tevens is het erg licht van gewicht. Polycarbonaat werkt brandvertragend en is bestand tegen hoge temperaturen. Het filtert uv-straling en verkleurt niet.

Wel moeten we letten op een paar nadelen. Zo is polycarbonaat niet geheel krasvrij. Laat wat minder licht door dan glas (wat ook weer een voordeel kan zijn) en geeft polycarbonaat wat meer geluid bij regen en door het uitzetten van de platen bij opwarming.

Glazen dak

Een glazen dak straalt luxe uit. Met helder glas heeft u ook het meeste “buitengevoel”. Er zijn veel soorten glas verkrijgbaar zoals warmtewerend en gekleurd glas. Enkel of dubbel glas. Het glas op een veranda is altijd veiligheidsglas. Zeer sterk en veilig.

 

Zonnepanelen dak

Een veranda leent zich uitstekend om zonnepanelen op te plaatsen. Daardoor zorgen we voor een beter milieu en u kunt zelfs uw veranda terugverdienen! Echter het is wel heel erg belangrijk om een goede keuze te maken. Gewone zonnepanelen laten geen licht door zodat u altijd in de schaduw zit. Wellicht niet wenselijk. Zogenaamde glas-glas zonnepanelen laten wel gedeeltelijk licht door en zijn goed toepasbaar. Transparante zonnepanelen bestaan ook. Een prima keuze maar een forse investering. Veranda Meester helpt u met het maken van de juiste keuze en we berekenen de terugverdientijd voor u.

Groen dak

Indien u een stukje natuur wilt teruggeven aan uw tuin kunt u een groen dak overwegen. Een groen dak is uitstekend op een veranda te plaatsen en ziet er bijzonder fraai uit. Een groen dak heeft veel voordelen maar let ook zeker op de nadelen!

Voordelen groen dak:

  • Stuk natuur teruggeven aan de omgeving.
  • Fraai aangezicht
  • Zeer goed isolerend

Nadelen groen dak:

  • Laat geen licht door
  • Onderhoud
 

Zonwering

In het voorjaar en najaar is ieder zonnestraaltje welkom. Maar in de zomer zitten we toch graag in de schaduw. Vooral in een gesloten veranda kan het behoorlijk warm worden in de zomer.

Een zonwering biedt uitkomst. Vooral boven een glazen veranda dak. Met een gemakkelijke electrisch bedienbare zonwering kunnen we comfortabel in de schaduw zitten en de hoge temperaturen buiten de veranda houden. Zonweringen zijn in veel kleuren en stijlen verkrijgbaar.

Het spreekt voor zich zelf dat zonwering niet toepasbaar is op een groen- of zonnepanelendak.

Scroll naar top